AUTOTECH

Gjermanët tejkalojnë norvegjezët për vetura elektrike

Gjermanët kanë kaluar norvegjezët në prodhimin e makinave elektrike, dhe tani janë në krye.

Kjo do të thotë që blerësit në ato vende po ngrohen për teknologji të re, shkruan albinfo.ch.

Në tremujorin e parë të 2017, shitjet e makinave elektrike u rritën me 70 për qind në 17.574 makina.

Evropa ka një rritje prej 41 për qind. Bateritë e makinave kanë një rritje prej 35 për qind në shitje.