Lajme

Gjermani: Rritje e infektimeve me Covid-19, paralajmërohet vjeshtë e vështirë 

Mes shqetësimeve në rritje për një valë tjetër të infeksioneve me koronavirus, në Gjermani shifrat zyrtare treguan se shkalla e rasteve po rritej.

Organi i kontrollit të sëmundjes së Institutit Robert Koch (RKI) raportoi se shkalla e incidencës shtatëditore të infeksionit në mbarë vendin ishte 696.5, një rritje e lehtë krahasuar me një ditë më parë (682.7) dhe dukshëm më e lartë se javën e kaluar (632.9).

Megjithëse shkalla e infeksionit nuk shihet më si një tregues i besueshëm i numrave të rasteve, kryesisht sepse shumë persona me Covid-19 nuk bëjnë më teste PCR.

“Do të jetë një vjeshtë e vështirë, ne duhet të përgatitemi”, tha ministri i Shëndetësisë, Karl Lauterbach, për ARD.

“Ne do të kemi vështirësi të mëdha me variantin BA.5 që tani po përhapet”, tha ai, duke shtuar se numrat e lartë të rasteve mund të mbingarkojnë infrastrukturën.