Lajme

Gjyqtari shqiptar në Zvicër, që mendon për kolegët kosovarë

Gjyqtari shqiptar, Bekim Zogaj, i cili e ndan drejtësinë në Zvicër, ka vendosur t’i ndihmojë kolegët e tij nga Kosova

Gjyqtari nga Prejlepi i Deçanit, i cili njëkohësisht është gjyqtar ndërkombëtar, instruktor dhe përgjegjës për talentet e rinj në kantonin e Cyrihut, e ka shfrytëzuar vizitën e tij në Kosovë për të dërguar edhe pajisje sportive për kolegët kosovarë.

Nuk është hera e parë që gjyqtari i vetëm shqiptar në Challenge Ligë të Zvicrës ndihmon kolegët e tij në Kosovë.

Ai kësaj here pajisjet ia dorëzoi në Prishtinë kryetarit të Komisionit të Gjyqtarëve të Futbollit të Kosovës, Ruzhdi Breznica.

“Për çdo pushim në Kosovë u kam dërguar pajisje gjyqtarëve, të cilët unë i njoh. Por këtë vit vendosa ta dërgoj një çantë në adresë të Ruzhdi Breznicës, kryetarit të Komisionit të Gjyqtarëve në Federatën e Futbollit të Kosovës”, tha për albinfo.ch Bekim Zogaj.

Përveç kësaj, gjyqtari i futbollit në Zvicër, Bekim Zogaj, ka shprehur gatishmëri që t’i ndihmojë gjyqtarët e Kosovës jo vetëm me pajisje, por edhe me mbajtjen e seminareve të ndryshme, duke sjellë edhe ekspertë zviceranë të gjykimit në kohën kur u përshtatet gjyqtarëve, sidomos në fillim të kampionatit dhe ndërmjet stinorëve.

“Unë u premtova se do t’ iu ndihmojë gjyqtarëve jo vetëm me pajisje sportive, por edhe në shkollimin e tyre. Do të sjell në Kosovë instruktorë të FIFA-s dhe UEFA-s, të cilët do të mbajnë ligjërata në Prishtinë. Po ashtu edhe unë si instruktor në Zvicër mund të organizoj shumë shpejt seminare në Kosovë. Sepse vetëm nëse ndryshojnë strukturat në Komisionin e Arbitrave dhe nëse gjyqtarët ndjekin seminare të ndryshme mund të rritet kualiteti shumë shpejt”, tha Zogaj.

Megjithatë, ai beson se Federata e Kosovës dhe gjyqtarët në krye me Ruzhdi Breznicën janë në rrugë të drejtë.

“Edhe pse në Kosovë të gjithë sportistët, gjyqtarët, trajnerët, kryesitë e klubeve, tifozët dhe Federata e Futbollit punojnë në kushte shumë të vështira, duhet të japin të gjithë së bashku maksimumin për të mirën e futbollit në Kosovë”, porosit gjyqtari Zogaj.

Gjyqtari, i cili prej dy vjetësh është futur në listë të FIFA-s për futboll të vogël, është befasuar me kualitetin e futbollit në Kosovë.

“Shfrytëzova rastin të ndjek ndeshjen Vëllaznimi – Lepenci, e cila ishte shumë fer dhe korrekte. Më së shumti më lanë përshtypje tifozët e të dyjave ekipeve. Të dy grupet e tifozëve treguan sjellje shumë të mirë. Po ashtu më befasoi pozitivisht kualiteti i futbollit në Kosovë”, rrëfen për vizitën e tij në Kosovë Bekim Zogaj.

“Të gjithë ishin shumë korrektë në këtë ndeshje. Nëse edhe trajnerët, edhe kryesuesit e klubeve tregojnë të njëjtën korrektësi si lojtarët në fushë, besoj se futbolli i Kosovës do të arrijë shumë shpejt standardet e kërkuara nga UEFA dhe FIFA”, tregon Zogaj.

Bekim Zogaj është me prejardhje nga fshati Prejlep i Deçanit dhe aktualisht është gjyqtar në Challenge Leaguen e Zvicrës dhe gjyqtar i FIFA-s në futboll. Momentalisht është i vetmi në Zvicër në listën e gjyqtarëve në FIFA. Po ashtu është edhe instruktor dhe shef i gjyqtarëve të talentuar në regjionin e Cyrihut.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI