Lajme

Guvernatori zviceran mirëpriti nxënës të rinj, ata mësuan edhe për kantonin Aargau

Në kampin e praktikantëve të Kantonit punëdhënës të Aargau në Lenzerheide, guvernatori Markus Dieth mirëpriti zyrtarisht rreth 50 nxënës të rinj në kanton.

Nga e hëna, 5 gusht 2019, deri të enjten, 8 gusht 2019, afro 50 nxënës të rinj nga kantoni  Aargau qëndruan në Lenzerheide në një kamp nxënësish. Praktikantët e rinj u njohën me kantonin e Aargau si një punëdhënës dhe kompani trajnuese në këtë hyrje të përbashkët në jetën profesionale.

Praktikantët nga vitet e dyta dhe të treta të të mësuarit shoqërojnë të ardhurit dhe ndajnë përvojat e tyre. Po ashtu guvernatori Dr. Markus Dieth udhëtoi në Lenzerheide dhe përshëndeti zyrtarisht nxënësit e rinj.

Kreu i Departamentit të Financave dhe Burimeve dhe në këtë mënyrë përgjegjës për stafin kantonal administrativ ka inkurajuar të rinjtë të përfitojnë sa më shumë nga trajnimet e tyre për veten e tyre.

“Në kantonin e Aargau, ju keni mundësinë të njiheni me një sërë detyrash dhe aktivitetesh tërheqëse”, ka thënë ai.

Pasi prezantoi të rinjtë në karrierën e tyre dhe përshkroi një ditë tipike në jetën e një këshilli qeveritar, Markus Dieth inkurajoi të rinjtë që të përfshihen politikisht.

Kantoni i Aargau trajton rreth 160 nxënës në 15 profesione. Shumica e praktikave ofrohen nga kantoni në zonën tregtare, profesionet e tjera formojnë një gamë të gjerë trainimesh nga A si praktikues i bujqësisë deri tek Z si hartues.