Koronavirusi: çast pas çasti

Hyri në fuqi akti i reformuar federal mbi barazinë gjinore në Zvicër

Për herë të akti i reformuar federal mbi barazinë gjinore në Zvicër hyri në fuqi

Barazia gjinore është shumë e rëndësishme për shtetin e Zvicrës, ani pse ka hapësirë të madhe për të diskutuar rreth kësaj dukurie. Shteti i Zvicrës edhe pse në kohë pandemie, ka vendosur një ligj mbi barazinë gjinore në kompanitë dhe ndarjen e pagave.

Më 1 korrik, për herë të akti i reformuar federal mbi barazinë gjinore në Zvicër hyri në fuqi, përcjell albinfo.ch.

Ky ligj u jep kompanive më të mëdha të Zvicrës një vit të monitorojnë pagat e punonjësve të tyre për të zbuluar çdo diskriminim të pagave me bazë gjinore.

Po ashtu thuhet, se kjo parasheh edhe diskriminimet rreth mënyrës së trajtimit të tyre, veçmas për rastet e veçanta me kufizime. /Albinfo.ch.