Kosova

Ja si përballet eksperti i ri i ekonomisë me pushtetarët e Kosovës

Eksperti i ekonomisë Hekuran Murati, në shumë debate është përplasur me eksponentët e pushtetit duke e mbrojtur të mirën e përgjithshme

Në videoxhirimet e përmbledhura në vijim prezantohen disa nga ballafaqimet e guximshme dhe të argumentuara të ekonomistit të ri Hekuran Murati me njerëz të pushtetit në Kosovë.

Hekuran Murati i bashkohet Levizjes Vetevendosje

Kush eshte Hekuran Murati, qe iu bashkua Levizjes Vetevendosje? Shikoni perballjen e tij me njerzit e pushtetit.

Publiée par 20 vjet sur Mercredi 11 septembre 2019

Por kush është Hekuran Murati?

Ai  është një nga prurjet e reja që ka prezantuar Lëvizja Vetëvendosje në prag të zgjedhjeve.

Lideri i VV ka shkruar kështu me rastin e aderimit të Muratit: “Dija e tij do të jetë e domosdoshme për të hartuar një program konkret për një fitore të domosdoshme. Për një fitore që po e presin të gjithë qytetarët. E, Hekurani erdhi në momentin e duhur e më të nevojshëm për vendin tonë”, ka shkruar Kurti në prezantimin e Muratit.

Kurti tutje ka treguar se Murati e ka mbaruar më 2007 për Menaxhimin e Biznesit në Universitetin Amerikan në Kosovë. Menjëherë ka vazhduar studimet master për Menaxhimin e Investimeve në Hochschule Bremen & University of North Carolina Wilmington.

“Në Ministrinë e Financave ishte shef i divizionit të borxhit publik, pastaj konsulent në Bankën Botërore, ka punuar edhe në Bankën Qendrore të Kosovës, e shumë, e shumë vende të tjera. Është shumë i ri, por shumë i ditur. Këtë e tregon puna e madhe, përvoja e gjerë dhe performanca cilësore që e ka bërë. Këtë e dëshmon edhe aktivizmi i tij ndaj tri çështjeve të mëdha: Marrëveshja e dëmshme me Contour Global, skadimi i kontratës korruptive mes Telekomit dhe Z-Mobile, si dhe monopolin zhvatës në homologimin e veturave. Ka shkruar shumë për shumë tema në përgjithësi, e për këto të trija në veçanti. Në shumë debate është përplasur me eksponentët e pushtetit duke e mbrojtur të mirën e përgjithshme”, ka shkruar Kurti në Facebook.