Koronavirusi: çast pas çasti

Kantonet me më shumë dhe me më pak raste në Zvicër

Shkalla e infeksionit dhe vdekjeve në Zvicër po vazhdon të rritet. Gjatë fundjavës, Zyra Federale e Shëndetësisë thotë se 14 njerëz kanë vdekur dhe 8.737 janë infektuar. Kjo është një normë infeksioni prej 16%, nga 14.4% sa ishte të premten.

Valais është kantoni më i prekur për momentin me 670 infeksione për 100,000 njerëz. Tjetra është Gjeneva me 610, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Kantoni me nivelin më të ulët të infeksionit është Schaffhausen, me 123.

Shkalla e lartë e infektimit ka shtyrë qeverinë të sjellë kontrolle më të rrepta, të tilla si ndalimi i partive të mëdha dhe mbajtja e detyrueshme e maskave në të gjitha vendet publike.

Task Forca Covid gjithashtu ka azhurnuar këshillat e saj për maskat. Për maskat e rrobave, ato duhet të lahen në temperatura mbi 60 dhe duhet të mbahen në enë me ajër – jo në një qese plastike.