Lajme

Kapen me 108 mijë cigare në trenin Basel-Freiburg

Cigaret u blenë në Irak dhe duhet të silleshin përmes Stambollit, Gjenevës dhe Frankfurtit në Britaninë e Madhe

Dy burra donin të kontrabandonin 108,000 cigare të mentolit në Britani. Sidoqoftë, ata u kapën në trenin midis Bazelit dhe Freiburg DE.

Më shumë se 108,000 cigare me mentol u siguruan në 12 gusht në një stacion treni midis Bazelit dhe Freiburg DE, tha zyra kryesore e doganave Lörrach DE gjatë ditës së djeshme.

Zyrtarët e doganave iu afruan dy britanikëve në tren për të parë nëse ata po transportonin mallra të dyshimta. “Njëri nga udhëtarët murmuriti diçka të pakuptueshme, tjetri nuk tha asgjë”, thuhet në njoftim.

Fakti që ata e kishin bërë zyrtarin të dyshonte, ata po kërkonin bagazhet e të dyve. Të dy burrave iu kërkua të hapnin valixhet. Valixhet ishin të mbushura me cigare të huaja.

Cigaret u blenë në Irak dhe duhet të silleshin përmes Stambollit, Gjenevës dhe Frankfurtit në Britaninë e Madhe.

Akuzën për një vepër penale, dy kontrabandistët e dyshuar nuk mund ta kuptonin, ata më në fund kishin fituar cigaren në mënyrë legale në Irak dhe kishin taksuar atje. Në Gjermani, ata do të duhet të paguajnë një taksë të duhanit në shumën 17’500 euro. Cigaret u konfiskuan. Kjo pasi që cigaret e mentolit jo vetëm që nuk taksoheshin në Gjermani, por janë të ndaluara në BE.

(Foto: Ilustrim)