Lajme

Kjo është arsyeja pse Zvicra është vendi më i mirë në botë

Kultura, ushqimi, cilësia e jetës dhe sistemi arsimor: Zvicra është më mbresëlënëse në një krahasim me shtetet e tjera.

Sipas studimeve, njerëzit më të lumtur jetojnë në Finlandë, ndërsa Italia thuhet se ka ushqimin më të mirë. Secili vend ka avantazhet e veta.

Një vlerësim nga US News & World Report në bashkëpunim me kompaninë e marketingut ËPP dhe Universitetin e Pensilvanisë tregon vendin me paketën më të mirë të përgjithshme në botë.

17,000 njerëz nga e gjithë bota vlerësuan 87 vende në një anketë online duke përdorur 70 kategori si ushqimi, atraksionet kulturore, cilësia e jetës, tregu i punës, barazia e të ardhurave dhe sistemi arsimor. Kishte edhe faktorë të vështirë si p.sh. produkti i brendshëm bruto për frymë.

Zvicra performoi më së miri – me rezultatin më të mirë të mundshëm (100 nga 100), shkruan 20minuten.

Arsyetimi për rezultatin është se Zvicra ka një shkallë të ulët papunësie, një fuqi punëtore të kualifikuar, pak korrupsion dhe një nga prodhimet e brendshme bruto më të larta për frymë në botë. Përveç kësaj, ekonomia e fortë drejtohet nga normat e ulëta të taksave të korporatave, një sektor shërbimi shumë i zhvilluar dhe një industri prodhuese e teknologjisë së lartë.

Vendi është krenar për diversitetin e tij dhe është shtëpia e rajoneve me identitete të ndryshme kulturore. Për më tepër, arritjet kulturore të vendit janë në disproporcion me madhësinë e tij të vogël. Zviceranët kanë fituar më shumë çmime Nobel dhe kanë regjistruar më shumë patenta për frymë se shumë vende të tjera, përcjell albinfo.ch.

Zvicra është njohur prej kohësh nga vendet fqinje për neutralitetin e saj. Si rezultat, Zvicra është një bazë popullore për organizatat ndërkombëtare si Kombet e Bashkuara dhe kjo është arsyeja pse disa nga mendjet më të ndritura në histori janë zhvendosur në Zvicër, si shkrimtari irlandez James Joyce, poeti britanik George Bajron dhe filozofi francez. dhe shkrimtari Volter.

Vendi i dytë më i mirë është Kanadaja, veçanërisht falë tregut të mirë të punës, shërbimeve sociale dhe sistemit arsimor. Por vendet e tjera në Evropë gjithashtu bëjnë përshtypje me paketën e tyre të përgjithshme. Pesë nga dhjetë vendet e para janë në Evropë.

Irani ka performancën më të keqe, kryesisht për shkak të përkeqësimit të situatës së të drejtave të njeriut. Bjellorusia, Libani, Kazakistani dhe Uzbekistani pasojnë menjëherë pas, shkruan 20minuten.