Lajme

Kosova dërgon 30 mostra të Covid-19 në Gjermani për analiza më të thella

Kosova ende nuk është përballur, të paktën zyrtarisht, me asnjë rast të mutacionit të ri të COVID-19, siç ka ndodhur në disa shtete të Evropës. Autoritetet kosovare shëndetësore i kanë dërguar për analiza 30 mostra në Gjermani.

“Euronews Albania ka pyetur zyrtarë të institucioneve shëndetësore lidhur me dërgimin e këtyre mostrave në Berlin të Gjermanisë. Megjithatë, asnjë prej tyre nuk ishte i gatshëm të japë më shumë sqarime. Sidoqoftë, zyrtarë të Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik, kanë konfirmuar dërgimin e këtyre mostrave”, përcjell Albinfo.ch.

Të 30 mostrat e dërguara të hënën janë të zgjedhura në mënyrë të rastësishme.

“Mostrat do të dërgohen në Universitetin “Charite” në Berlin, i cili është një nga laboratorët referent të OBSH-së. Ne nuk kemi informatë për sa kohë do të na kthejnë përgjigje, varet se si ata do ta procesojnë këtë”, tha Xhevat Jakupi, drejtor i Departamentit të Mikrobiologjisë në IKSHPK.

Nga ana tjetër, të hënën ministri i Shëndetësisë, miratoi udhëzuesin për trajtim me plazmë të pacientëve me Covid-19 si terapi mbështetëse.

Ministri Zemaj deklaroi se Qendra për Transfuzion do të grumbullojë gjakun e personave që kanë kaluar Covid-19 dhe që kanë krijuar anti trupa të mjaftueshëm.

Bazuar në deklarimet zyrtare, vaksinat e para anti-covid në Kosovë pritet të mbërrijnë në muajin shkurt.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI