Storje Suksesi

Kthimi i ëndërruar

Latif Berisha, ish-refugjat në Zvicër, është kthyer në Kosovë para luftës, në vitin 1998. Ai punonte në Zvicër kryesisht si riparues i televizorëve. Siç tregon Latifi, pavarësisht situatës së tij të mirë në Zvicër, ai është kthyer në vendlindje për të qenë me afër familjes së tij dhe dhe për të qenë pjesë e rindërtimin dhe zhvillimit të shtetit të Kosovës. Sot, Latifi udhëheq firmën e tij me tre bashkëpunëtorë. Ai prodhon makina komplekse për kompanitë perëndimore në fushën e teknologjisë dhe informatikës.

Latif Berisha është i pasionuar në sektorin e inovacionit tëteknologjisë. Falë këmbënguljes dhë përkushtimit së tij, ai arrin të zgjedhë shumë probleme, duke zbuluar mënyra shumë kreative për të kapërcyer të gjitha situatat e vështira që mund të ketë një firmë.

Inxhier i frymëzuar, ai është i bindur se në Kosovë mund të zhvillohet me sukses fusha e IT-së.
Të ndjekim udhëtimin e këtij ish-mërgimtari që braktisi Zvicrën dhe u kthye përfundimisht në Kosovë.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI