Shkurt.ch

Ku mund të gjeni kafenë më të lirë në Zvicër?

Kafeja është një pije konsumohet mjaft  Zvicër, por për shumë dashamirës  saj çmimi i  njëjtës kafe ndryshon  bazë vendit ku porositet. Ticino ju mund merrni një kafe madhe zezë për dy franga zvicerane, ndërsa Cyrih shpesh paguani dy ose tri herë shumë çmimin për  njëjtën pije, përcjell albinfo.ch. 

Shoqatat Cafetier Suisse dhe Gastro Suisse kanë raportuar çmimet e kafesë pajtim me rajonin dhe kanë treguar se sa kohë ju duhet punoni për një filxhan kafe, raporton gazeta zvicerane Tages-Anzeiger.  

Raporti zbulon se një punonjës zviceran duhet punojë gjatë për një kafe Zvicrën lindore, ku  kushton 4.17 franga zvicerane rreth shtatë minuta, krahasuar me pesë minuta Ticino, ku ka kafe  për 2.70 franga zvicerane.  Cyrih mesatarisht çmimi për një kafe është është 4.35 franga, përcjell albinfo.ch. 

Më poshtë keni një krahasim të çmimeve të kafesë në bazë të rajonit dhe minutave që duhet të punoni për një kafe: 

  1. Zvicra Lindore: Çmimi mesatar i kafesë është 4.17 franga  (7.1 minuta punë) . 

      2.Zvicra qendrore: Çmimi mesatar i kafesë është 4.20 franga  (6.8 minuta punë). 

      3.Zvicra veriperëndimore: Çmimi mesatar i kafesë është 4.29 (6.7 minuta punë). 

      4.Cyrih: Çmimi mesatar i kafesë është 4.35 franga  (6.6 minuta punë). 

      5.Espace Midland: Çmimi mesatar i kafesë është 3.93 franga  (6.4 minuta punë). 

      6.Qarku i Liqenit Gjenevës: Çmimi mesatar i kafesë është 3.24 franga (5.1 minuta punë). 

       7.Ticino: Çmimi mesatar kafe është 2.70 franga (5.1 minuta punë), përcjell albinfo.ch. 

gjitha rajonet, një kafe në Zvicër kushton me një çmim mesatar prej 4 frangash zvicerane.