Kosova

Kundërshtohet vendimi i apelit për kishën në oborrin e UP-së

Drejtuesit e Fakultetit Filozofik kanë kundërshtuar vendimin e Gjykatës së Apelit, e cila ka vërtetuar vendimin e Gjykatës Themelore të Prishtinës për ta konsideruar të tërhequr padinë e UP-së për pronësinë e tokës, ku gjendet Kisha Ortodokse.

Dekani i Fakultetit Filozofik, Bujar Dugolli, në reagimin e tij ka thënë se në emër të Fakultetit Filozofik, e kundërshtojnë këtë vendim dhe e konsiderojnë si papërgjegjësi të institucioneve e të gjyqësorit.

“Kundërshtimi ynë nuk është një tentativë për ndërhyrje në punën e gjyqësorit dhe as në cenimin e së drejtës së besimit dhe religjionit të asnjë komuniteti në Republikën e Kosovës dhe nuk duhet të kuptohet si i tillë. Ky kundërshtim ka të bëjë me faktin se pas suprimimit të autonomisë së Kosovës në vitin 1989, pushteti i dhunshëm serb i Millosheviqit aplikoi ligje diskriminuese në raport me shqiptarët e Kosovës në të gjitha aspektet, përfshirë edhe ato pronësore. Për t’ua kujtuar organeve të gjyqësorit në Kosovë, këto ligje diskriminuese, të cilat e transformuan pronën shoqërore pa i pyetur pronarët e vërtetë, nuk u zbatuan as nga UNMIK”, ka thënë Dugolli, përcjell albinfo.ch.