Lajme

Kur ndodhin rastet e dhunës mes të rinjve në Zvicër

Pas katërfishimit midis 1995 dhe 2008, aktet e dhunës midis burrave të moshës 15 dhe 24 vjeç në Zvicër ranë me 56% midis 2008 dhe 2017, sipas një analize të fundit nga “Suva”

Në vitin 2017, kishte rreth 1.600 vepra të dhunshme, krahasuar me rreth 3.600 në vitin 2008, shkruajnë mediat zvicerane.

Për më tepër, modelet e dhunës kanë ndryshuar. Rastet e fundit të dhunës janë përqendruar në fundjavë, përcjell albinfo.ch.

Shumica ndodhin midis orës 10:00 dhe 6:00 të mëngjesit, të shtunën natën/mëngjesin e së dielës.

Suva është një sigurues i sektorit publik në Zvicër, i cili mbulon kujdesin shëndetësor dhe aksidentet. Rreth 2 milionë njerëz janë të siguruar nga kjo kompani.