Lajme

Kjo është komuna më e mirë në Zvicër

Në një renditje, pothuajse 950 komuna të ndryshme u krahasuan me njëra-tjetrën bazuar në faktorë të ndryshëm. Vendin e parë e siguroi komuna Zug.

Për renditjen, kompania vlerësoi 948 komuna zvicerane bazuar në faktorë të tillë si cilësia e jetës, taksat dhe siguria. Mund të zbuloni se cilat komuna janë në krye në fushat e taksave, tregut të punës, qendrave, pikave të nxehta dhe prosperitetit dhe cilat komuna janë shumë prapa në shfaqjen e diapozitivëve, shkruan 20minuten.

Kryebashkiaku André Wicki shpjegoi për “Handelszeitung” se bashkia e tij zuri vendin e parë kryesisht me barrën e ulët tatimore për individët privatë, rritjen e vazhdueshme ekonomike dhe një tepricë mbresëlënëse në financat e qytetit, e cila siguron shumë para për shkollat dhe ndërtimin e rrugëve.

Në përgjithësi, qytetet kryesore në kantone të ndryshme kanë gjithashtu një vend podiumi: përveç Zug, këto përfshijnë qytetet Schaffhausen, Bernë dhe Frauenfeld, përcjell albinfo.ch.

Për vlerësimin, ekspertët në Iazi ekzaminuan 950 nga 2,136 komunat zvicerane. Meqenëse është e vështirë të krahasohen komunat më të vogla, janë përfshirë vetëm vendet me mbi 2000 banorë. Për të përcaktuar vlerat e ndryshme, ekspertët e pasurive të paluajtshme kanë punuar në më shumë se 70 studime. Më poshtë do të gjeni tre komunat më të renditura nga kantonet e përzgjedhura sipas rendit alfabetik, shkruan 20minuten.

Aargau

Meisterschwanden (vendi i 27-të në renditjen e përgjithshme)

Oberwil-Lieli (vendi i 40-të në renditjen e përgjithshme)

Ennetbaden (vendi i 105-të në renditjen e përgjithshme)

Appenzell Ausserrhoden

Speicher (vendi i 80-të në renditjen e përgjithshme)

Teufen (vendi i 103-të në renditjen e përgjithshme)

Gais (vendi i 253-të në renditjen e përgjithshme)

Appenzell Innerrhoden

Schwende-Rüte (vendi i 54-të në renditjen e përgjithshme)

Appenzell (vendi i 201-të në renditjen e përgjithshme)

Basel-Landschaft

Bottmingen (vendi i 79-të në renditjen e përgjithshme)

Biel-Benken (vendi i 84-të në renditjen e përgjithshme)

Binningen (vendi i 100-të në renditjen e përgjithshme)

 

Qyteti i Bazelit

Basel (vendi i 93-të në renditjen e përgjithshme)

Riehen (vendi i 207-të në renditjen e përgjithshme)

Bernën

Berna (vendi i 199-të në renditjen e përgjithshme)

Muri pranë Bernës (vendi i 202-të në renditjen e përgjithshme)

Bolligen (vendi i 227-të në renditjen e përgjithshme)

Freiburg

Villars-sur-Glâne (vendi i 173 në renditjen e përgjithshme)

Mont-Vully (vendi i 186-të në përgjithësi)

Marly (vendi i 246-të në renditjen e përgjithshme)

Gjenevës

Pregny-Chambésy (vendi i 52-të në renditjen e përgjithshme)

Carouge (i 92-ti në total)

Satigny (vendi i 223-të në përgjithësi)

Glarus

Glarus (vendi i 372-të në renditjen e përgjithshme)

Glarus Nord (vendi i 386-të në renditjen e përgjithshme)

Glarus Süd (vendi i 715-të në renditjen e përgjithshme)

Zug

Zug (vendi i parë në renditjen e përgjithshme)

Cham (vendi i dytë në renditjen e përgjithshme)

Hünenberg (vendi i 6-të në renditjen e përgjithshme)

Cyrih

Rüschlikon (vendi i 3-të në renditjen e përgjithshme)

Zollikon (vendi i 7-të në renditjen e përgjithshme)

Horgen (vendi i 10-të në renditjen e përgjithshme)