Shkurt.ch

Njeriu që qëndron prapa dërgesës prej 600 kilogramë kokainë në Zvicër

I dyshuari u shoqërua fillimisht në fillim të viteve 1990 me një organizatë kriminale shqiptaro-jugosllave

Hetuesit e drogës kanë thyer një kartel ndërkombëtar, i cili operonte, ndër të tjera, në Bazel. Organizatori është një njeri nga Zagrebi, të cilin autoritetet e kanë shikuar për një kohë të gjatë.

Hetuesit në disa vende, duke përfshirë Zvicrën, kanë hapur një rrjet të trafikut të drogës. Mbi një ton kokainë u konfiskua nën “Operacionin Familia” dhe gjithsej 16 vetë u arrestuan, njoftoi Europol gjatë ditës së sotme. Kishte 11 arrestime në Evropë dhe 5 të tjerë në Hong-Kong.

Vetëm në Bazel trafikantët e drogës kapën rreth 600 kilogramë kokainë me vlerë 18 milionë euro në majin e kaluar. Sipas gazetës “Jutarnji”, drogat thuhet se janë transportuar përmes një fluturimi privat nga Uruguai në Nice nëpërmjet Zvicrës. Hetuesit arrestuan tre burra në aeroport pasi ata po mbushnin 21 valixhe të drogës në disa makina luksoze.

Njeriu me shumë emra

Një nga tre personat e arrestuar në Bazel është 59-vjeçari Michael Dokovich, që supozohet të jetë kreu i një karteli ballkanik. Banda kriminale vepronte në Evropë, Amerikë Jugore dhe Azi.

Dokoviç vjen nga Podgorica, kryeqyteti i Malit të Zi. Ai u shoqërua fillimisht në fillim të viteve 1990 me një organizatë kriminale shqiptaro-jugosllave. Që atëherë ai është thënë të ketë miratuar alias të panumërta, siç shkruan gazetari Novilist. Ai është i njohur edhe si Michael Bugatti, Michael Illyriani, Živko Jović ose Radovan Trzin. Emri i tij i vërtetë, megjithatë, është Iljmija Frljučkiq, përcjell Albinfo.ch.