Shkurt.ch

Kantoni që bën fushatë për kujdes nga temperaturat e larta

Meteorologët parashikojnë se java e ardhshme do të jetë e ngrohtë, për këtë arsye kantoni Vaud po nxit fushatën e vetëdijesimit për t’u siguruar njerëzit të kenë më shumë kujdes nga nxehtësia. 

Shqetësim kryesor janë punëtorët e ndërtimit kalojnë ditën diell dhe moshuarit. 

Ata punojnë jashtë, u kërkohet mos heqin rrobat e tyre mbrojtëse. Shifrat tregojnë se ata janë  rrezikuar ndaj kancerit lëkurës, përcjell albinfo.ch. 

Programi i ndërgjegjësimit ka funksionuar nga viti 2010 dhe studimet tregojnë se vdekjet nga temperaturat e larta janë ulur 10% nga viti 2003.