Shqiperia

Lehtësohet lëvizja e shtetasve shqiptarë drejt SHBA-së

Në bashkëpunim me Departamentin amerikan të Shtetit, tani shtetasit shqiptarë mund të udhëtojnë drejt SHBA-së edhe nëse pasaporta e tyre skadon në 6 muajt e fundit përpara udhëtimit.

Njëherësh, shtetasit shqiptarë që kthehen nga SHBA-ja drejt Shqipërisë mund të udhëtojnë edhe nëse pasaporta e tyre ka skaduar.

Vendimi u dakordësua sot, gjatë takimit që ministri për Evropën dhe Punët e Jashme pati në Tiranë me përfaqësues të lartë të Departamentit të Shtetit, vendimi i cili e fut Shqipërinë në të ashtëquajturin “Grupi i Klubit 6-mujor”.