Kosova

Lozanë: Prezantimi i kulturës shqiptare

Me sukses është bërë mbyllja e javës së mrekullueshme MÉDITÉRANIENNE, e organizuar nga Komuna e Lozanës. Ky event kulturor është organizuar nga kryetari i Komunës së Lozanës, Gregory Jynod, Morella Frutiger dhe nga drejtori i Zyrës së integrimit ‘BLI’, z.Bashkim Iseni.

Shumë shoqata shqiptare ishin të pranishme në Lozanë, duke prezantuar vendin, veçmas kulturën, traditën, mikpritjen dhe bujarinë shqiptare.

Gjithashtu popullata shqiptare ka treguar jo vetëm dashurinë për atdheun, kombin shqiptar, traditat dhe kulturën e tyre, por edhe pasurinë letrare, përfshirë edhe artin, turizmin, kulinarinë dhe letërsinë.