AT Balkani

Mali i Zi nga 1 qershori ka vendosur të hapë kufijtë për shqiptarët

Mali i Zi që prej datës 1 qershor ka vendosur të hapë kufijtë

Është bërë e ditur se Mali i Zi që prej datës 1 qershor 2020 ka vendosur të hapë kufijtë e tij me Republikën e Shqipërisë, duke mundësuar kështu lëvizjen e lirë të qytetarëve, shkruan albinfo.ch.

Thuhet se ky vendim është marrë edhe për disa vende fqinje dhe të Bashkimit Evropian, ndër to Kroacia, Sllovenia, Austria, Gjermania, Polonia, Republika Çeke, Hungaria dhe Greqia.

Gjithashtu duhet theksuar se të gjithë shtetasve të vendeve të lartpërmendura nuk do t’u kërkohet asnjë provë apo analizë speciale, por me hyrjen në territorin malazez ata do të marrin udhëzime të qarta mbi masat e higjienës dhe rregullat të cilat duhet të ndjekin në kuadër të luftës kundër COVID-19, thuhet në njoftimin zyrtar të Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme. /Albinfo.ch