Maqedonia

Maqedoni: Aleanca për Shqiptarët, afër hyrjes në Qeveri

Aleanca për Shqiptarët në Maqedoninë e Veriut ka gjasa t’i bashkohet Qeverisë në një marrëveshje koalicioni që mund të arrihet mes përfaqësuesve të saj e kryeministrit maqedonas. Këtë e ka bërë të ditur kreu i Aleancës, Arben Taravari, pas takimit me kryeministrin Dimitar Kovaçevski, transmeton albinfo.ch.

“Në aspekt programor besoj se pjesa dërrmuese e çështjeve janë të sinkronizuara me Qeverinë, mund të them 90% të propozimeve tona të cilat i kishim. Drejtimi eurointegrues, lufta kundër krimit dhe korrupsionit, funksionimi i shtetit të së drejtës, ligj i ri për qeverinë, shndërrimi i Byrosë për zhvillim të barabartë në Agjenci për zhvillim të barabartë rajonal. Një nga ministritë për të cilën kemi kuadro më të mira është Ministria e Shëndetësisë, megjithatë aspak nuk e hapëm këtë temë”, tha Arben Taravari, kryetar i Aleancës për Shqiptarët.

Ndërkohë që kryeministri maqedonas nuk është prononcuar. Por zyra e tij njoftoi se palët kanë biseduar për disa çështje duke numëruar disa nga temat që përmendi Taravari, por edhe të tjera.

“Gjithashtu, kryeministri Kovaçevski dhe Taravari diskutuan për trajtimin efikas të krizës energjetike dhe ekonomike, zhvillimin ekonomik si dhe miratimin e ligjeve reformuese që nënkuptojnë përmirësimin e funksionimit të shtetit si zgjidhje ligjore për kontrollin financiar publik, parandalimin e keqpërdorimi i balancuesit, mbrojtja e kategorive vulnerabël të qytetarëve”, thuhet në njoftimin e Qeverisë.