Zvicër

Marrëveshje mes Zvicrës dhe Shqipërisë për zhvillimin e turizmit

Memorandum Bashkëpunimi me Agjencitë e Turizmit mes Zvicrës dhe Shqipërisë

Bëhet e ditur se më datë 08.05.2023 në Cyrih, Shqipëria dhe Zvicra nënshkruan një Memorandum Bashkëpunimi (MoU) në fushën e Turizmit, përcjell albinfo.ch.

Mund të jetë një imazh i 4 persona, persona duke studiuar, redaksi dhe teksti që thotë "Signature of Memorandum. Albanian National Tourism Agency and Switzerland Tourism. Switzerland + N42"

Theksohet se marrëveshja u nënshkrua nga Drejtorja e Përgjithshme e Agjencisë Kombëtare të Turizmit të Shqipërisë (AKT), Zana Çela-Rama, dhe Z. Federico Sommaruga, Drejtor i Tregjeve në Zhvillim dhe Projekteve Speciale në Turizmin Zviceran (ST).

Mund të jetë një imazh i 2 persona, persona duke studiuar dhe teksti që thotë "Signature of Memorandum Albanian National Tourism Agency and Switzerland Tourism. +"

Gjithashtu, prezentë gjatë firmosjes ishin edhe Ambasadori i RSH-së në Bernë, Ilir Gjoni dhe Pascal Prinz, Drejtor i Llogarive Globale në Turizmin Zviceran (ST).

Referuar MoU, Shqipëria dhe Zvicra do të forcojnë dhe zhvillojnë bashkëpunimin në fushën e turizmit, duke përfshirë:

– Asistencën në vendosjen e kontakteve me organizatat përkatëse, qasjet ndaj turizmit të qëndrueshëm gjatë gjithë vitit në zonat malore dhe parqet kombëtare,

Mund të jetë një imazh i 5 persona dhe teksti

– Asistencën për zhvillimin dhe poromovimin e produkteve për turistët shqiptarë dhe zviceranë në bashkëpunim me federatat lokale të agjensive të turizmit, përgjegjëse për mbështetjen e turizmit të jashtëm.

Dy vendet do të shkëmbejnë informacion mbi aktet ligjore që rregullojnë turizmin, statistikat mbi turizmin dhe përvojën e përmirësimit të cilësisë së shërbimeve turistike. Një pikë tjetër e rëndësishme e kësaj marrëveshje është dhe bashkëpunimi ndërmjet institucioneve arsimorë të angazhuara në trajnimin e personelit profesional në fushën e turizmit.

Gjithashtu, Shqipëria dhe Zvicra do të ndihmojnë njëra tjetrën në organizimin e ekspozitave dhe forumeve të turizmit, si dhe të vizitave informative për përfaqësuesit e turizmit dhe mediave të të dy vendeve, me qëllim njohjen me infrastrukturën dhe produktet turistike.

Po ashtu gjatë vizitës, z.Sommargu shoqëroi delegacionin shqiptar në ambientet e Organizatës Kombëtare  dhe Marketingut të Turizmit Zviceran. / Embassy of Albania, Berne

 

Mund të jetë një imazh i 2 persona, spital dhe teksti