Lajme

“Martesa për të gjithë”, fiton miratimin e votuesve zviceranë

Një ligj që jep të drejta të plota për martesë dhe birësim për çiftet e të njëjtes gjini është pranuar nga pothuajse dy të tretat e qytetarëve zviceranë, përcjell albinfo.ch.

Rezultati të dielën e bën Zvicrën vendin e 30-të në mbarë botën – dhe një nga të fundit në Evropën Perëndimore – për të zgjeruar statusin martesor civil për çiftet meshkuj – meshkuj dhe femra – femra.

Rreth 64.1% e votuesve pranuan reformën, më e lartë se sa kishin pritur sondazhet e fundit të opinionit. Asnjë nga 26 kantonet e vendit nuk doli kundër, përcjell tutje albinfo.ch.