Kosova

Mbi 100 mijë pushues nga Kosova shkuan për fundjavë në Shqipëri e Mal të Zi

Shqipëria dhe Mali i Zi vazhdojnë të mbesin destinacionet më të vizituara të qytetarëve të Kosovës.

Edbe fundjavën që shkoi llogaritet që mbi  100 mijë kosovarë shkuan në Shqipëri e Mal të Zi për katër ditë pushimi.

Bazuar në të dhënat nga Policia e Kosovës për qarkullimin e automjeteve dhe njerëzve për katër ditë radhazi, konkretisht gjatë periudhës 28 prill – 1 maj.

Vetëm gjatë katër ditëve të lartëpërmendura, policia ka regjistruar në dalje 101,076 qytetarë të cilët kanë kaluar kufirin Vërmicë/Morinë, raporron gazeta blic përcjell albinfo.ch.

Dita që pati më së shumti dalje të kosovarëve është 29 prilli (e shtunë).Vetëm gjatë asaj dite, nga vendi dolën 34228 persona.