Lajme

Mbi 31 mijë biznese të shqiptarëve në Itali

Sipas të dhënave zyrtare të raportuara nga Bashkimi i Dhomave të Tregtisë së Italisë sipërmarrësit shqiptarë në Itali janë mbi 31 mijë.
Shqiptarët renditen të katërtit mes të huajve në Itali për nga numri i sipërmarrjeve.
Emrat shqip të regjistruara në Dhomat e Tregtisë përbëjnë rreth 5% të gjithë ndërmarrjeve të huaja.
Në rrugën Enrico Stevensson, pranë Sheshit Bolonja në Romë, disa të rinj shqiptarë kanë sjellë një frymë të re biznesi.
Dinamika, energjia dhe korrektësia që karakterizon shqiptarët ka bërë që zona të marrë një tjetër ritëm ekonomik.
Ndër ata që kanë pasur sukses në Itali janë edhe Sigrida Shutin dhe Arben Shpatën, raporton businessmag, përcjell albinfo.ch .
Sigrita ka një restorant, ndërsa Arbeni ka një zyrë projektimi dhe zhvillimi. Ndërkohë që Sigrida u shërben banorëve të zonës dhe turistëve, Arbeni po punon me skuadrat e tij të projektimit në të gjithë Italinë.
Prej 7 vitesh Sigrita Shuti drejton sipërmarrjen e saj.
Shpirti sipërmarrës dhe ecuria e mirë e punës në qendrën historike të Romës, nuk e shuan dëshirën e tyre për investuar në Shqipëri, por e pranojnë se mes vlerësimeve, kanë gjetur lehtësisht më shumë mundësi pikërisht në një prej qyteteve më të vjetra e të shtrenjta në botë.
Sigrita tregon se para se të hapte biznesin në Romë bëri një studim tregu në Shqipëri, i cili nuk rezultoi në favor të vendit të saj të lindjes. Arbeni ndërkohë, ende sheh me interes tregun e vendlindjes.