Lajme

Mbrëmje tematike: “Arbëreshët: model dhe frymëzim edhe për ne sot”

Në këtë mbrëmje do të ketë disa ligjërata lidhur me temën e përmendur, pika muzikore që korrespondojnë me këtë tematikë dhe një ekspozitë të arteve pamore

Nën moton “GJURMËVE TË RRËNJËVE TONA”, Misioni Katolik Shqiptar në Luzern dhe Shoqata Humanitare “Nënë Tereza” organizojnë mbrëmje kulturore mbi temën: “Arbëreshët: model dhe frymëzim edhe për ne sot”.

Në këtë mbrëmje do të ketë disa ligjërata lidhur me temën e përmendur, pika muzikore që korrespondojnë me këtë tematikë dhe një ekspozitë të arteve pamore.

Pas këndimit të Himnit Kombëtar të At Gjergj Fishtës nga Kori i Misionit Katolik Shqiptar në Luzern, me fjalën e hapjes paraqitet Nue Zalli, kryetar i Shoqatës Humanitare “Nënë Tereza” në Luzern.

Profesori i njohur i filozofisë, nga Universiteti i Proishtinës, dr. Blerim Latifi do të lexojë ligjëratën e tij me temën “Arbëreshët: model dhe frymëzim në ruajtjen e identitetit kulturor dhe shpirtëror”.

Në vazhdim promovohet libri i rexhep Rifatit: “Arbëreshët – Fotosintezë e shpirtit tim”.

Kreu i Misionit Katolik Shqiptar të Lucernit, Dr. Don Anton Uka paraqitet me ligjëratën e tij: Fuqia e një ideje: “Gjurmëve të rrënjëve tona”

Në kuadër të mbrëmjes do të ketë edhe një Ekspozitë të pikturave, nga piktorët: Marigona Toma, Kristina Martini-Komani dhe Arsim Berisha.

Në mes të përshëndetjeve, ligjëratave dhe fjalimeve, me pika muzikore, disa këngë dhe melodi arbëreshe do të prezantohet këngëtarja Enkelejda Basha e shoqëruar nga pianistja e njohur shqiptare nga Gjeneva, Ermira Lefort.

LUZERN, 17 QERSHOR, 2023

ORA 19:00

RODTEGGSTRASSE 6 6005 LUZERN