Lajme

Mbretëresha e Britanisë para dorëheqjes nga detyrat mbretërore

Mbretëresha mund të heqë dorë nga detyrat mbretërore, për pjesën tjetër të jetës që do e kalojë pa princin Philip, tha një korrespondent mbretëror.

Pasardhësit e mbretëreshës janë në pritje për marrjen e përgjithësive të reja mbretërore, pasi mbretëresha të heqë dorë zyrtarisht.

Ish-korrespondenti mbretëror i BBC, Peter Hunt tha për New York Times: “Në fund të fundit, mbretëresha do të zbehet me hijeshi.”

“Covid-19 gjithashtu ka përshpejtuar këtë vendim, që çdo grua e arsyeshme 95-vjeçare, e cila nuk qëndron në këmbë gjatë gjithë ditës, do të dëshironte të bënte.

Këtë javë u raportua se Princi Charles do të marrë mantelin e babait të tij të ndjerë, duke shoqëruar Mbretëreshën në Hapjen Shtetërore të Parlamentit.

Pas vdekjes së Princit Philip, ai do të caktohet “partneri” zyrtar i Mbretëreshës dhe do të bashkohet me nënën e tij për ceremoninë në 11 maj.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI