E-Diaspora

Me pushimet, fillojnë edhe kolonat

15 kilometra ka shkuar gjatësia e kolonave të krijuara në disa vende të Zvicrës.

Në tërë Zvicrës dhe vendet fqinje pushimet verore filluan këtë fundjavë. Kjo mund të shihet në rrugë: në veri të tunelit Gotthard në A2, automjetet kanë qenë të shtunën në mëngjes në gjatësi 12 kilometra. Në mëngjesin e hershëm veturat krijuan kolonën deri në 15 kilometra.

Veturat krijuan kolonën deri në 15 kilometra

Kolona kishte filluar herët të premten në mëngjes. Në 7 pasdite, Viasuisse raportoi një pritje 15 minutash përpara portës veriore në jug. Në drejtim të kundërt, bllokimi i trafikut ishte ende dy kilometra.

Pritje të mëtejshme u njoftua të shtunën në kalimin kufitar Chiasso-Brogeda: Kolona ishte rreth mesditë sipas TCS gati 7 kilometra e gjatë.

Viasuisse rekomandoi shmangien e bllokimit të trafikut në rrugën San Bernardino. Gjithashtu në rrugën mbi Simplon dhe San Bernardinon e Madh nuk kishte bllokime të trafikut, thuhet në njoftim, përcjell albinfo.ch.

Tashmë të dielën në mëngjes nga orën 7 pushuesit përsëri do të duhet ta kalojnë testin e durimit. Deri në mbrëmjen e së dielës në orën 18:00, sipas Viasuisse, do të ketë përsëri bllokime të trafikut – por gjatë kësaj kohe autokolona nuk duhet të jetë më shumë se 7 kilometra.

VIDEO