Uncategorized

Më shumë se gjysma e palmave në botë janë në rrezik të zhdukjes

Sipas BBC, shkencëtarët përdorën inteligjencën artificiale për të vlerësuar rreziqet për të gjithë familjen e palmave, nga pemët e larta deri te bimët ngjitëse.

Të dhënat japin një ide shumë më të mirë se sa dhe cilat lloje palmash janë nën kërcënim.

Palmat janë një familje e madhe bimore.

“Ne duhet të bëjmë gjithçka që mundemi për të mbrojtur biodiversitetin dhe që përfshin më shumë se një mijë specie palmash që tani e dimë se mund të kërcënohen”, ka thënë udhëheqësja e studimit, Dr. Sidonie Bellot, e Kopshtit Botanik Mbretëror, Kew, Londër.