Lajme

Meta sfidon Twitter

Meta synon të krijojë një aplikacion të ri për të nxjerrë nga tregu Twitter, e ky aplikacion do të jetë rrjet social me tekst.

BBC-së i ka thënë një zëdhënës në Meta se po eksplorojnë mundësitë për një rrjet social për shpërndarjen e mesazheve të shkruara. “Besojmë se kemi një mundësi për një hapësirë të ndarë ku krijuesit dhe figurat publike mund të ndajnë të dhëna sipas interesit të tyre”, ka deklaruar ky burim.

Një aplikacion i ngjashëm me Twitter, do t’i jepte përparësi Meta-s, pikërisht në këtë kohë dhe kaosin me të cilin po përballet kompania që drejtohet nga Elon Musk.

Kompanitë kanë pushuar së kërkuar nga Twitter rikthimin e llogarive dhe pagesa për llogari të verifikuara, për shkak të mashtrimeve të shumta.

Sipas MoneyControl emri i koduar i aplikacionit të ri është P92 dhe i lejon përdoruesit të kyçen përmes llogarisë ekzistuese të Instagram-it, shkruan BBC, përcjellë Albinfo.ch