Fun

Miliarderët e Evropës

Disa prej tyre u themeluan nga markat e njohura, si “Lego” dhe “Ikea”, e disa kanë trashëguar miliarda nga pasuritë e dinastive shekullore, përcjell albinfo.ch.

Biznis Insajder përdor listën e miliarderëve të Forbes për vitin 2017 për të përcaktuar individët më të pasur në çdo vend evropian:

Tatiana Kasirachi – Monako
Pasuri: 2.4 miliardë dollarë

Anti Herlin – Finlandë
Pasuria: 3.7 miliardë dollarë

Dominika dhe Sebastian Kulchuk – Poloni
Pasuria: 3.6 miliardë dollarë

Ameriko Amerim – Portugali
Pasuria: 4.4 miliardë dollarë

Albert Frere – Belgjikë
Pasuria: 4.9 miliardë dollarë

Od Reiten-Norvegji
Pasuria: 5.3 miliardë dollarë

Ernesto Bartarelli – Zvicër
Pasuria: 8.6 miliardë dollarë

John Fredriksen-Qipro
Pasuria: 9.9 miliardë dollarë

Charlin De Carvalho – Heineken – Holandë
Pasuria: 12.6 miliardë dollarë

Kjeld Kirk Christensen – Danimarkë
Pasuria: 21.1 miliardë dollarë

Sri dhe Gopi Hinduya – Britania e Madhe
Pasuria: 8.6 miliardë dollarë

Dietrich Matheschitz – Austri
Pasuria: 13.4 miliardë dollarë

Stefan Persson – Suedi
Pasuria: 19.6 miliardë dollarë

Beatty Heister dhe Carl Albert Gjermania – Gjermani
Pasuria: 27.2 miliardë dollarë

Maria Franca Fisolo dhe Giovanni Ferrero – Itali
Pasuria: 25.2 miliardë dollarë

Lillian Bettenkurt – Francë
Pasuria: 39.5 miliardë dollarë

Amancio Ortega – Spanjë
Pasuria: 71.3 miliardë dollarë