Lajme

Fehr pas kritikave rreth Alba Festivalit: Kam raporte të mira me shqiptarët, ndihem e mirëpritur në festival

Vlerësimi i Komisionit Federal kundër Racizmit "është një motivim për të që t'i kushtojë më shumë vëmendje kurtheve të mundshme të diskriminimit"

Këshilltarja (ministrja kantonale) e qeverisë së Cyrihut, Jacqueline Fehr (PS), e cila u qortua nga Komisioni Federal kundër Racizmit për anulimin e Festivalit Alba 2021, e merr këtë kritikë “shumë seriozisht”, transmeton albinfo.ch. Vlerësimi i Komisionit Federal kundër Racizmit është një motivim për të që t’u kushtojë edhe më shumë vëmendje kurtheve të mundshme të diskriminimit dhe të jetë edhe më e kujdesshme në të ardhmen, tha Fehr për “Regionaljournal Zürich-Schaffhausen” të Radio SRF.

Sipas saj, megjithatë, kritikat nuk drejtohen vetëm ndaj saj, por edhe ndaj medias dhe indirekt ndaj gjithë popullatës. Në këtë pikë të pandemisë, shumëkush, veçanërisht mediat, ishin fokusuar në grupe të caktuara të popullsisë dhe në sjelljen e tyre gjatë pandemisë.

“Njoftimet e mediave në këtë kohë ishin së tepërmi të fokusuara në këtë komunitet”, tha Fehr, transmeton albinfo.ch. Në situata të tilla, megjithatë, duhet të jemi veçanërisht të kujdesshëm për të mos krijuar fajtorë kujdestarë.

Marrëdhënie të mira me komunitetin shqiptar

Fehr dëshiron të shkojë personalisht në Albafestival këtë fundjavë. “Sigurisht që ndihem e mirëpritur. Unë kam ende marrëdhënie të mira me këtë komunitet”. Anulimi i festivalit vitin e kaluar nuk e ka ndryshuar këtë.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI