Lajme

Moti dëmton të mbjellat në Zvicër

Vit i keq për kultivimin e bimëve të të gjitha kulturave, me rendimente të dobëta dhe cilësi më të ulët se zakonisht

Midis më të prekurve nga reshjet e mëdha të shiut, stuhitë e breshërit dhe përmbytjet e dy javëve të fundit janë fermerë të shumtë zviceranë, fushat e të cilëve u shkatërruan dhe të korra të tëra u dëmtuan rëndë, transmeton albinfo.ch.

“Ky do të jetë një vit i keq për kultivimin e bimëve në të gjitha kulturat, me rendimente të dobëta dhe cilësi më të ulët se zakonisht”, tha Markus Ritter, president i Shoqatës bujqësore të Zvicrës.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI