Shkurt.ch

Mungesa e fuqisë punëtore në Zvicër

Mungesat më të mëdha vërehen në sektorin shëndetësor

Tregu i punësimit të Zvicrës është rikthyer mirë nga pandemia Covid-19, me shumë industri që kërkojnë të punojnë punëtorët e zonave, por nuk janë të pranishme ata.

Pse është kjo një sfidë?

Thjesht, sepse ndër vende vakante janë disa profesione që duhen kompensuar shpejt, transmeton Albinfo.ch.

Një rast i tillë është mungesa e infermierëve.

Pothuajse të gjitha spitalet raportojnë për mungesë të infermierëve, duke arritur në rreth 7,500 vende të lira në gjithë vendin, sipas një raporti të ri nga platforma e punësimit Jobradar, përcjell tutje Albinfo.ch.

Ky është pa dyshim një problem, sepse kur nuk ka mjaftueshëm infermierë, nuk mund të bëhet kujdesi i duhur, sistemi nuk mund të funksionojë siç duhet. Si rezultat, më pak pacientë mund të trajtohen dhe për disa sëmundje janë të dashur të shtyhen operacionet ambulatore.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI