Lajme

Mungesë mjekësh në spitalet zvicerane

Spitalet zvicerane raportojnë një shkallë më të lartë mungesash në mesin e punonjësve të vijës së parë.

Në Spitalet Universitare të Gjenevës (HUG), shkalla e mungesës së personelit qëndron në 15 përqind – dyfishi i asaj që ishte para pandemisë.

Dhjetëra operacione duhej të shtyheshin dhe disa salla operative janë mbyllur përkohësisht.

Qendra e dytë më e madhe mjekësore universitare e vendit, CHUV në Lozanë, regjistroi një rritje të ngjashme të mungesës.

Të dy spitalet ia atribuojnë këtë fenomen “lodhjes pandemike”, e cila shkaktoi djegie fizike dhe emocionale në mesin e shumë punonjësve të kujdesit shëndetësor. //Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI