Lajme

Në cilat pjesë të Zvicrës ka më shumë mundësi të konfiskohen lejet e drejtimit

Është zyrtare: Drejtuesit në Neuchâtel kanë norma rekord të konfiskimeve të licencës së drejtimit. Si shkojnë rajonet e tjera...

Kantonet që flasin frëngjisht kanë nivele rekord të konfiskimeve të lejes së drejtimit.

Sipas të dhënave më të fundit të publikuara nga Zyra Federale e Rrugëve (OFROU), drejtuesit në Neuchâtel kryesojnë tabelën kur bëhet fjalë për numrin e konfiskimeve të licencës, ndërsa kantonet gjermanofolës të Uri dhe Appenzell Innerrhoden kanë numrin më të vogël të veprave të regjistruara të drejtimit, përcjell albinfo.ch.

Nga 122,000 mbajtësit e një patentë shoferi në Neuchâtel, 2.150 u është shqiptuar një ndalim drejtimi në vitin 2018, vitin e fundit për të cilin statistikat janë në dispozicion. Me 17.6 konfiskime për 1.000 shoferë, kjo përfaqëson nivelin më të lartë në Zvicër.

Për të shpjeguar numrin e lartë të konfiskimeve në Neuchâtel, Philippe, drejtori i shërbimit zyrtar të kantonit automobilistik i tha televizionit RTS se “vendndodhja gjeografike e kantonit çon në një numër më të lartë të kilometrave të përshkuara nga banorët e saj sesa në kantonet e tjera”, transmeton the local.

Ndërkohë, Gjenevë, Cyrih dhe Bazel udhëtojnë më mirë se Neuchâtel, me rreth 12.1 konfiskime licence për 1000 shofer, dhe në Zug ai numër është pak më shumë se 11.

 

Cilat janë arsyet kryesore të pezullimeve të licencës?

Në disa kantone, si Fribourg, St. Gallen, Vaud, Geneva, dhe, po Neuchâtel, shpejtësia e tepërt ishte prapa konfiskimeve.

Kufijtë e shpejtësisë janë 120 km në autostradat zvicerane, 50 km në qytete dhe 30 km në zonat shkollore.

Drejtuesit e Fribourg mund të kenë qenë në një nxitim sepse ato mbulojnë më shumë distancën —34.2 kilometra në ditë.

Arsyeja e dytë kryesore pse shoferet humbasin licencat e tyre është, për çuditërisht, alkooli.

Drejtuesit e automjeteve në Ticino dhe Jura janë përkatësisht në vendin e dytë dhe të tretë.

Sidoqoftë, ata në Bazel dhe Schwyz janë më të zellshëm në lidhje me drejtimin e kujdesshëm.