Fotolajmi

Në Itali çdo e dhjeta familje vuan nga uria

Kriza e rëndë ekonomike në Itali thuhet se me të vërtetë është kapërcyer, por efektet e saj negative janë ende evidente në mënyrë dramatike.

Sipas autoriteteve italiane, çdo e dhjeta familje në Itali nuk ka të holla për të blerë ushqim të mjaftueshëm. 2.4 milionë familje kanë vuajtur nga uria vitin e kaluar. Bëhet fjalë për një milion më shumë se para krizës në vitin 2007, thuhet në një studim të publikuar nga Enti Statistikor «Censis».

Shpenzimet e ushqimit të italianëve kanë rënë me 12.9 për qind gjatë periudhës 2007-2014. Rajonet jugore italiane: Pulias, Campania dhe Sicilia, janë ato me përqindjen më të lartë të familjeve që janë të uritur, kjo është e dukshme nga studimi.

Vetëm një e treta e italianëve është në gjendje për të vënë një pjesë të të ardhurave të tyre mënjanë. 45 për qind thonë se në të kundërtën, të ardhurat e tyre janë të mjaftueshme vetëm për të mbuluar shpenzimet mujore, ka rezultuar në këtë studim. 15 për qind e të intervistuarve thanë se ata në këto vite të krizës kanë qenë të detyruar të mbështeten në kursimet e tyre në mënyrë që të qëndrojnë në det.

Sidomos italianët me nivel të ulët të arsimimit kanë problemet më të mëdha për të kursyer para. 41 për qind e familjeve italiane ishin në borxh në fund të 2014-ës.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI