Lajme

Në Zvicër ka profesionistë shëndetësorë të pavaksinuar

Këta mjekë duhet të kontrollohen, thotë qeveria

Duke pasur parasysh një rritje të vazhdueshme të numrit të infeksioneve të reja të koronavirusit në Zvicër, ministri i Shëndetësisë, Alain Berset, tha se asnjë kufizim i mëtejshëm nuk do të hiqet në gusht, siç ishte planifikuar fillimisht, transmeton albinfo.ch.

Ai gjithashtu u tha drejtorëve të shëndetit kantonal se testet “e përsëritura dhe të synuara” duhet të kërkohen për profesionistë të shëndetit, të cilët nuk janë vaksinuar ose shëruar nga Covid, si një mënyrë për të frenuar shpërthimet e mëtejshme.

Sa për vizitorët në spitale ose shtëpitë e kujdesit për pleqtë, një certifikatë e vlefshme Covid duhet të tregohet në hyrje për të shmangur futjen e virusit në objektet e kujdesit shëndetësor, tha Berset.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI