Lajme

Nga sot, në shitje vinjeta e autostradës zvicerane 2024

 

Vinjetat për makinat e Zvicrës nga sot (e premte), versioni 2024, doli në treg, përcjell albinfo.ch.

Këtë vit mund të zgjedhin midis përdorimit të avantazheve të e-vinjetës të re ose blerjes së ngjitësit konvencional të taksave. Të dy versionet janë ekuivalente dhe kushtojnë 40 CHF.

Kujtojmë se vetëm në muajt e fundit janë shitur një çerek milioni vinjeta elektronike – kryesisht turistëve, pasi banorët do të kishin blerë të tyret në fillim të vitit, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Vinjeta është e lidhur me targën – që do të thotë se atyre që mund të përdorin të njëjtën targë në makina të ndryshme, do t’ju duhet vetëm një. Më parë duhej të blinin një afishe për secilën makinë.