Lajme

Nuk ka hyrje në Zvicër për jozviceranët

Përveç qytetarëve të Zvicrës dhe Lihtenshtajnit, banorët e Zvicrës dhe mbajtësit e lejeve ndërkufitare gjithashtu u lejohet hyrja, por jo edhe jashtë tyre.

Kj rreguoll, në fakt, ka hyrë në fuqi më 25 mars dhe po zbatohet dhe do të vazhdojë gjatë gjithë muajit prill, apo mund të ndodhë për një maksimum prej gjashtë muajsh, pra potencialisht deri në fund të shtatorit – përveç nëse ndryshon nga qeveria më herët, përcjell albinfo.ch.

Me fillimin e shpërthimit të koronavirusit, Zvicra filloi të kufizojë dhe të ndalojë hyrjet e njerëzve nga vendet me rrezik të lartë – megjithatë në fund të marsit u vlerësua se kudo jashtë Zvicrës duhet të konsiderohet “me rrezik të lartë”, përveç Lihtenshtajnit, shkruan gazeta zvicerane The local.

Përveç qytetarëve të Zvicrës dhe Lihtenshtajnit, banorët e Zvicrës dhe mbajtësit e lejeve ndërkufitare gjithashtu u lejohet hyrja, por jo edhe jashta tyre.

Ekzistojnë gjithashtu përjashtime për njerëzit që “duhet të udhëtojnë në Zvicër për çështje me domosdoshmëri absolute”, sipas Departamentit Federal të Drejtësisë dhe Udhëzimit Policor.

Javën e kaluar, Këshilli Federal vendosi për kufizimet për udhëtimet tokësore dhe ajrore nga Italia, Franca, Gjermania, Austri dhe Spanja dhe të gjitha vendet jo-Shengen. Që nga mesnata, kërkesat e shtrënguara të hyrjes janë aplikuar edhe për fluturimet nga të gjitha vendet e mbetura të Shengenit, me përjashtim të Principatës së Lihtenshtajnit. Organet përgjegjëse të BE-së janë vendosur në figurë.

Me shtrirjen e kërkesave të shtrënguara të hyrjes për fluturime nga të gjitha vendet e Shengenit dhe kontrollin e këtyre kërkesave të hyrjes si pjesë e kontrolleve kufitare në aeroportet, të gjitha fluturimet nga jashtë tani janë subjekt i të njëjtave kontrolle hyrëse, shkruan

Shtetasit e Zvicrës dhe Principata e Lihtenshtajnit, personat me leje qëndrimi në Zvicër dhe persona që duhet të udhëtojnë për në Zvicër për arsye profesionale ose që janë në situatë të një domosdoshmëri absolute, u lejohen të hyjnë ende në vend. Trafiku i tranzitit dhe i mallrave është akoma i lejuar.

Këto masa shërbejnë për të mbrojtur popullsinë zvicerane edhe më efektive kundër infeksionit me virusin korona dhe për të ruajtur kapacitetet në sistemin zviceran të kujdesit shëndetësor, përcjell albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI