Muzikë

Olsi Qinami, shqiptari që do ta drejtojë Filarmoninë e Londrës

Dirigjenti shqiptar, Olsi Qinami, do të drejtojë më 1 tetor Filarmoninë e qytetit të Londrës

Sukseset e shqiptarëve nuk reshtin dot në diasporë. Së fundmi thuhet se dirigjenti shqiptar, Olsi Qinami, do të drejtojë më 1 tetor Filarmoninë e qytetit të Londrës, në një udhëtim të jashtëzakonshëm nëpër disa nga pjesët më të dashura dhe të njohura të muzikës klasike, transmeton albinfo.ch.

Atp do të jenë të kompozuar nga Strauss, Don Juan, Mussorgsky etj. Këtij udhëtimi do t’i bashkohet edhe sopranoja kineze, Bing Bing Wang, e cila do të interpretojë disa nga ariet më të mëdha nga Puccini dhe Verdi. Në fund të aktivitetit do të çelet edhe një ekspozitë me pikturat e Mussorgsky.

Theksohet se koncerti do të mbahet më 1 tetor, ora 7:30 në St James’ Church Paddington, London. /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI