Lajme

Për shtatë muaj, diaspora solli në Kosovë 754 milionë euro

Raportohet se dërgesat e parave nga mërgata kosovare, kryesisht nga Gjermania, vazhdojnë të mbeteten ndihma kryesore për shumë familje, përcjell albinfo.ch.

Vetëm deri në fund të korrikut 2023 arritën vlerën rreth 754 milionë euro, që paraqet rritje prej 12% krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit 2022, ku vetëm në muajin korrik ishin 118.8 milionë euro.

“Remitancat kryesisht vijnë nga shtetet BE-së rreth 70% e gjithsej remitancave, prej të cilave kryeson Gjermania me 38.1% dhe ndiqen nga Zvicra me 17.6% dhe SHBA rreth 7.5%.

Sipas vlerësimeve preliminare, remitencat për muajin gusht ishin rreth 142.2 milionë euro. Prurjet më të mëdha edhe gjatë këtij muaji kanë qenë përmes IFJB 42%, kanalet e tjera 40%, ndërsa përmes bankave 19%”, thuhet në raportin e BQK-së.