Lajme

Zvicra, për të 11-in vit radhazi, lidere për inovacion

Zvicra është lidere e inovacionit në Evropë - përpara të gjitha shteteve të botës, sipas raportit të Komisionit të BE-së

Tashmë edhe zyrtarisht, Zvicra është lidere e inovacionit në botë– përpara të gjitha shteteve të botës– sipas raportit të Komisionit, transmeton albinfo.ch.

Vendi alpin shënoi më së miri në të shtatë treguesit e përdorur për përpilimin e renditjes. “Pikat e forta të Zvicrës janë në sistemet tërheqëse të kërkimit, burimet njerëzore dhe pasuritë intelektuale.

Top 3 indikatorët përfshijnë bashkëbotime shkencore ndërkombëtare, studentë të huaj të doktoratës dhe të mësuarit gjatë gjithë jetës”, tha Lidhja e Jashtme Evropiane e Rezultateve të Inovacionit 2021, e cila u botua të hënën.

“Kohët e fundit performanca e inovacionit ka rënë, kryesisht për shkak të performancës së zvogëluar për mbështetjen e qeverisë për R&D të biznesit, punësimit në aktivitete me dije, eksporteve të shërbimeve me njohuri dhe teknologjive të lidhura me mjedisin”.

Raporti vuri në dukje konvergjencën e vazhdueshme brenda BE-së, me vendet me performancë më të ulët që rriten më shpejt se ato me performancë më të lartë, duke mbyllur kështu hendekun e inovacionit midis tyre. Si rezultat, ndryshimi midis BE-së dhe Zvicrës për sa i përket forcës inovative është ngushtuar, transmeton tutje albinfo.ch.

Përveç Zvicrës, “udhëheqës të tjerë” të inovacionit janë Suedia, USA, Britania, Koreja, Holanda, Finlanda, Singapori, Danimarka dhe Gjermania. Bosnjë e Hercegovina, Mali i Zi, Maqedonia Veriore, Serbia, Turqia dhe Ukraina janë të ashtuquajturit novatorë në zhvillim. /Albinfo.ch

 

 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI