Lajme

Pesë qytete evropiane, ku mund të arrini nga Cyrihu në më pak se pesë orë me tren

Zvicra është një vend i bukur, por gjithashtu ka një pozitë të mrekullueshme pikërisht në qendër të Evropës, duke e bërë atë një pikënisje ideale për udhëtimet me tren.

Këtu janë pesë destinacione që mund të arrini në më pak se pesë orë nga Cyrihu.

Meqenëse vera është ende në lulëzim dhe ka shumë ditë pushimi (ose fundjavë të lirë) për të shijuar motin me diell, nuk është koha e gabuar për të bërë disa udhëtime. Zvicra është një vend i bukur, por është gjithashtu i vendosur në qendër të Evropës. Kjo do të thotë se shumë qytete të mëdha evropiane janë të arritshme në vetëm disa orë, transmeton Albinfo.ch.

Nëse ndodheni në Cyrih, për shembull, atëherë jeni shumë afër Gjermanisë, Francës, Italisë, Lihtenshtajnit dhe Austrisë. Në më pak se pesë orë, të vizitosh qytete të bukura në këto pesë vende është e mundur duke bërë një udhëtim të rehatshëm me tren.

Nga Cyrihu në Strasburg

Do t’ju duhen vetëm rreth 2 orë e 30 minuta (përfshirë kohën për të ndaluar dhe ndërruar trenin në Bazel) për të arritur nga stacioni kryesor i Cyrihut në qytetin e bukur dhe historik të Strasburgut, në Francën verilindore.

Çmimet ndryshojnë në varësi të disa faktorëve, por ne gjetëm bileta me një drejtim për rreth 23 CHF të premten, përcjell Albinfo.ch.

Nga Cyrihu në Mynih

Kryeqyteti i Bavarisë mund të arrihet nga stacioni qendror i Cyrihut me një tren të drejtpërdrejtë në vetëm 3 orë 30 minuta, duke lejuar qëndrime të shkurtra. Mynihu mund të duket mjaft i largët në hartë, por trenat e shpejtë pa ndalesa në fakt e bëjnë udhëtimin të shpejtë dhe të këndshëm. Ne gjetëm bileta vajtje-ardhje për rreth 70 CHF në një udhëtim të premte.

Nga Cyrihu në Vaduz

Kryeqyteti i Lihtenshtajnit është i lehtë për t’u arritur në më pak se 2 orë nga stacioni qendror i Cyrihut. Në fakt, disa udhëtime do të zgjasin vetëm rreth 1 orë e 30 minuta.

Qyteti i mrekullueshëm në kufi me Zvicrën ka shumë atraksione turistike, nga qendra historike e këmbësorëve deri te kështjellat dhe parqet. Çmimet e biletave të trenit ndryshojnë gjithmonë, por ne gjetëm bileta për një udhëtim me një drejtim të premten që kushtojnë 20 CHF.

Nga Cyrihu në Milano

Në varësi të trenit që merrni, mund të shkoni nga Cyrihu në kryeqytetin e modës të Italisë në tre deri në katër orë me një tren të drejtpërdrejtë.

Përpara vitit 2016, kur tuneli i bazës Gotthard u hap për trafikun hekurudhor, një udhëtim nga Cyrihu në Milano zgjati një orë. Është e mundur të gjesh bileta për rreth 70 CHF për një udhëtim me një drejtim të premten.

Nga Cyrihu në Insbruk

Nga Cyrihu, është e mundur të hipni në një tren të drejtpërdrejtë dhe, në pak më shumë se 3 orë e 30 minuta, të mbërrini në qytetin e bukur të Innsbruck, në malet e Tirolit.

Kostot e biletave ndryshojnë, por ne gjetëm bileta për një udhëtim relativisht të shkurtër një drejtimi të premten (pa zbritje) për 84 CHF.

Kostoja:

Tarifat varen nga disa faktorë, si koha e ditës dhe dita e javës kur udhëtoni.

Ndërsa një tarifë e lirë e lirë mund të jetë e disponueshme një ditë në mëngjes, ajo nuk do të ofrohet domosdoshmërisht të nesërmen (ose javën) pasdite, ose anasjelltas.

Çmimet gjithashtu varen nga fakti nëse keni të drejtë për zbritje dhe cilin vagon zgjidhni.