Lajme

Pfizer-BioNTech vonon dërgesat e vaksinës në Zvicër

Autoritetet shëndetësore të Zvicrës, të shqetësuara

Pfizer-BioNTech ka ngadalësuar përkohësisht dërgesat e vaksinës së saj të koronavirusit në Evropë. Autoritetet shëndetësore zvicerane thonë se po shqyrtojnë pasojat për Zvicrën, transmeton albinfo.ch.

Disa vende të Bashkimit Evropian kanë thënë lidhjen e jashtme se ata po marrin më pak doza për vaksinën Pfizer-BioNTech. Në një deklaratë të premten Lidhja e jashtme, Pfizer konfirmoi se dërgesat po ndikoheshin nga ndryshimet në proceset e saj të prodhimit të dizajnuara për të rritur prodhimin.

Si rezultat, do të kishte “një ulje të përkohshme të numrit të dozave të shpërndara në javën e ardhshme. Ne do të kthehemi në orarin origjinal të dërgesave në Bashkimin Evropian duke filluar nga java e 25 janarit, me rritjen e dorëzimit që fillon në 15 shkurt”.

Kompania tha se do të dorëzonte sasinë e angazhuar plotësisht të dozave të vaksinave në tremujorin e parë dhe dukshëm më shumë në tremujorin e dytë.

Reagimi zviceran

I pyetur për reagimin e saj ndaj vonesës së përkohshme, Zyra Federale Zvicerane e Shëndetit Publik (FOPH) tha të premten mbrëma: “Ne po e marrim seriozisht të renë e ngushtë të furnizimit dhe po shikojmë pasojat për Zvicrën”.

Qeveria Zvicerane e dinte që nga fillimi se mungesa globale e furnizimit me vaksina do të ishte një sfidë, prandaj po ndjek një strategji të larmishme, u tha FOPH disa njësive të lajmeve. “Qeveria po mbështet disa prodhues të vaksinave dhe teknologji të ndryshme të vaksinave, sepse zhvillimi dhe furnizimi i vaksinave Covid-19 përfshin shumë pasiguri”, tha zëdhënësi i FOPH, Maria Foursova, për televizionin publik zviceran SRF.

Strategjia kombëtare

Në total, Zvicra ka porositur 15.8 milionë vaksina për popullsinë e saj prej 8.6 milionë: 3 milionë nga Pfizer / BioNTech, 7.5 milionë nga Moderna dhe 5.3 milionë nga Oxford / AstraZeneca. /Albinfo.ch

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI