Lajme

Pjesët e Zvicrës që u goditen nga tërmetet

Tërmetet janë regjistruar në të gjithë Zvicrën jugore. Asnjë dëm nuk është raportuar, megjithëse sizmologët kanë thënë se tërmetet mund të vazhdojnë.

Dy tërmete të mëdha kanë ndodhur në mëngjesin e të martës, njëri në orën 1:54 duke u pasura nga tjetri në orrën 4:36 të mëngjesit, të dy janë regjistruar se kanë qenë në shkallën 3.4, shkruan thelocal.ch, përkthen albinfo.ch.

Një numër i banorëve vendas raportuan se ndjeheshin tërmetet, duke u thirrur në Qendrën Sizmologjike Euro-Mesdhetare (EMSC). Por, deri më tani, nuk ka raportime për dëme ose lëndime si rezultat i tërmeteve.

Tërmeti i së hënës u zhvillua afër Schaffhausen dhe u regjistrua në 3.9 në shkallën Richter.

Sizmologu Philipp Kästli tha për Agjencinë e Lajmeve Keystone se tërmetet e mëtejshme, qoftë të mëdha apo të vogla, nuk mund të përjashtohen, përcjell albinfo.ch.

Aktiviteti sizmik është i zakonshëm në Zvicër, megjithëse shumica e tij kalon pa u vënë re nga popullsia. Vendet që shihen me rrëzik më të lartë nga tërmetet janë Turqia, Italia, Bosnjë e Hercegovina dhe Kroacia.

Zvicra është goditur nga një tërmet i madh mesatarisht një herë në 100 vjet, dhe e fundit herë ka qenë në vitin 1946 në verti të Sierre.
Valais është kantoni me rrezikun më të lartë të tërmetit, i pasuar nga Bazeli dhe Graubünden.