Lajme

Pse Amnesty International kritikon Zvicrën

Një raport i organizatës për të drejtat e njeriut, Amnesty International, po godet Zvicrën.

Ai thotë se racizmi është kudo, e drejta për abort është nën kërcënim, vendi nuk po bën mjaftueshëm për të trajtuar ndryshimet klimatike dhe nuk është konsistent në mbrojtjen e të drejtave të njeriut në nivel global, përcjell albinfo.ch. 

Grupi i referohet një rekomandimi të OKB-së që Zvicra duhet të ndalojë profilizimin racor nga autoritetet dhe të krijojë një mekanizëm të pavarur ankesash që mund të ofrojë kompetenca mbikëqyrëse mbi forcat e policisë dhe gjithashtu thotë se mënyra se si vendi po i trajton azilkërkuesit nga Ukraina ndryshe nga ata nga vendet e tjera është diskriminuese. 

Ai gjithashtu thotë se ndërsa Zvicra po mban një qëndrim të ashpër kundër Rusisë për të drejtat e njeriut, ajo injoron të tjerët – si Arabia Saudite dhe Kina. 

Amnesty thotë se aksesi ndaj abortit është i kërcënuar dhe vë në dukje dy përpjekje nga Partia Popullore Zvicerane për të kufizuar procedurën dhe refuzimin nga Partia e Gjelbër për ta dekriminalizuar atë.