Shkurt.ch

Publikohen top-10 kompanitë në Zvicër

Firma e mallrave Vitol është kompania e madhe Zvicër, duke e shtyrë firmën Glencore vendin e dytë. 

Renditja është botuar nga Handelszeitung dhe bazohet në shitjet e tyre. 

Vitin e kaluar Vitol tregoi rritje prej pothuajse 27% qarkullim prej 226 miliardë franga. 

 Tregtarët e mallrave përbëjnë shtatë nga dhjetë kompanitë mëdha. Ndërmarrja e madhe është Nestle, vjen vendin e gjashtë. 

 Dy kompanitë e tjera dhjetë e lartë janë firmat farmaceutike Roche dhe Novartis.