Kosova

Punëtorët i presin pagat me rritje, sipas ligjit të ri

Këshillat drejtues të SBASHK-ut, FSSHK-së dhe Sindikatës së Policisë së Kosovës (SPK) do të takohen nesër për të diskutuar në lidhje me implementimin e Ligjit të pagave.

Ligji i ri ka hyrë në fuqi më 1 dhjetor të këtij viti, por ai është dërguar nga Avokati i Popullit në Kushtetuese dhe është në pritje të marrjes së vendimit.

Në takimin e sotëm të krerëve të tri sindikatave, pas konsultimeve të brendshme është marrë vendim që punëtorët e të tri sindikatave të presin implementimin e Ligjit të pagave, përkatësisht marrjen e pagave me ligjin e ri.

Të tre këshillat drejtues nesër do të mblidhen dhe do të diskutojnë situatën aktuale, nëse pagat nuk merren me Ligjin e ri të pagave, se cilat do të jenë veprimet sindikale duke respektuar zërin e anëtarësisë, të cilin e përfaqësojnë.

“Lusim palët e interesit që të mos bëjnë presion mediatik në Gjykatën Kushtetuese, e shfrytëzojmë rastin ta ftojmë gjithë spektrin politik që të gjejnë zgjidhje që punëtorët në fund të këtij viti t’i marrin pagat ashtu si është pritur”, përfundon komunikata e përbashkët e SBASHK-ut, FSSHK-së dhe Sindikatës së Policisë së Kosovës.