Lajme

Qiratë zvicerane mund të rriten më tej

Shumë qiramarrës u përballën me faktin  e rritjes së qirave të banimit deri në 3 për qind, pasi qeveria zvicerane rriti normën referencë të hipotekës në 1.5 për qind të enjten, përcjell albinfo.ch.

Ekspertët thonë, megjithatë, se qiramarrësit mund të ndodhë të goditen me më shumë rritje, por për një arsye tjetër: mungesa e banesave luan gjithashtu një rol në përcaktimin e qirave.

“Numri i banesave në treg mund të zvogëlohet deri në fund të vitit 2025, gjë që do ta bëjë më të lehtë [për pronarët] vendosjen e rritjes së qirasë”, midis 5 dhe 10 për qind, sipas ekonomistit të UBS, Mathias Holzhey.